top of page

TENCEL

JV_Tencel

Informatie over onze producten

Onze producten worden geproduceerd door een revolutionair productieproces van het kwaliteitsproduct Tencel. Tencel is een honderd procent natuurlijk materiaal. Het wordt gemaakt van plantaardige cellulose vezels, gewonnen uit eucalyptushout. Slapen onder hout? Dat klinkt misschien opmerkelijk, maar deze eco wondervezel is een krachtenbundeling van de vele goede eigenschappen die je aantreft bij andere natuurlijke en synthetische materialen. Tencel is zacht als zijde, sterk als polyester, koel als linnen, warm als wol en het absorbeert vocht vele malen beter dan katoen. Door het grote gebruiksgemak, het ultieme slaapcomfort en de optimalehygiëne zijn hoeslakens van Jeannette Vite® bij uitstek geschikt voorprivé gebruik, maar ook voor zorginstellingen zoals ziekenhuis,verzorgingstehuis, bejaardencentrum, kinderdagverblijf, hotel,recreatiepark of de vakantiewoning. Onze hoeslakens houden de bedden hygiënisch schoon en droog, zijn gemakkelijk te wassen in de machine tot 60 graden, en bij voorkeur buitente drogen en anders in de droger op een warme, niet hete stand.

JV_Tencel
JV_Dozen

Wat maakt onze producten zo geschikt voor u?

Temperatuur regulerend:

Tencel werkt net als onze huid: het reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt voor een goede vochtbalans. Tencel is een natuurlijke verkoeler bij te veel warmte en voelt aangenaam warm aan als   het nodig is. 

Vocht absorberend:

Tencel absorbeert overtollig vocht en staat het daarna weer snel af aan de lucht. Ons lichaam verliest bij het slapen elke nacht 400 ml

transpiratievocht. Dat vocht wordt door het hoge absorptievermogen van de Tencel vezels snel en gelijkmatig opgenomen.

 

Door dat hoge absorptievermogen krijgen bacteriën en huisstofmijt geen kans om zich te vermeerderen. Ook blijven matras en het lichaam aangenaam droog. Dat slaapt wel zo prettig. 

Ongelukjes:

Door de ademende laminaat laag dringt transpiratievocht, urine o.i.d. niet door in het matras of het kussen. Uw matras blijft te allen tijde schoon en fris.

Dat slaapt niet alleen lekkerder, maar is ook veel gezonder.

Comfortabel:

Tencel is streelzacht en vederlicht en vormt zich bij het slapen soepel naar het lichaam. De Tencel vezels zijn op microscopisch niveau heel glad en voelen daardoor aangenaam aan op de huid. Bovendien wordt Tencel geproduceerd zonder toevoeging van chemische stoffen die de huid irriteren.

 

Tencel is dan ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Slapen op Tencel is een weldaad voor de zintuigen: je slaapt dieper en wordt uitgerust wakker.

Antibacterieel en

Anti- allergeen:

Tencel absorbeert vocht optimaal, staat het snel weer af en reguleert de temperatuur naar behoefte van het lichaam. Door deze ademende werking blijft er geen overtollig vocht achter in het bed of op het lichaam en loopt de temperatuur nooit te hoog op. Zo wordt de groei van bacteriën en schimmels tegengegaan en is er geen voedingsbodem voor huisstofmijt.

 

Tencel is daarom ook bijzonder geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma

Kussensloop:

Het niet tijdig vervangen van je hoofdkussen blijkt toch een aantal nadelige gevolgen te hebben. Wist je bijvoorbeeld dat een derde van het gewicht van je kussen zomaar zou kunnen bestaan uit huisstofmijten en hun uitwerpselen, insecten en dode huidcellen? Kussens blijken namelijk de ideale broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen, wanneer die niet tijdig worden vervangen en gereinigd.

 

Met een kussensloop van Jeannette Vite krijgen bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans. Uw kussen blijft te allen tijde schoon en fris.

PRODUCTLIJN

JV_Exclusief

Exclusieve lijn van Jeannette Vite

Hoeslakens van Jeannette Vite Exclusief zijn de absolute top in hygiënisch en comfortabel slaapcomfort. 

De Exclusieve Hoeslakens van Jeannette Vite zijn te gebruiken als matrasbeschermer en hoeslaken in één. De exclusieve lijn is uitermate geschikt voor huidproblemen zoals psoriasis ed. Het verschil met de standaard lijn is de unieke laag PCM micro-capsules die ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur continu op een aangename 28 graden Celsius blijft. 

 

          Wasadvies: Wassen kunt u deze exclusieve lakens op 40 graden en  niet in de droger.

 

          Kleuropties: alleen verkrijgbaar in het wit en niet leverbaar als Split-topper.​​​

 

 

Jeannette Vite levert aan detaillisten en bedrijven in heel Nederland en is aangesloten bij inkooporganisaties Euretco en Intres. De firma Lenzing in Oostenrijk, producent van Tencel, heeft diverse milieuprijzen en keurlabels ontvangen, waaronder een belangrijke milieuprijs en een eco-label van de Europese Unie. Jeannette Vite biedt hoeslakens aan die helpen bij het verdienen van Green Key-punten. Green Key is een organisatie die duurzaamheid in hotels, vakantieparken en andere recreatieverblijven waarborgt. Accommodaties met een Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het gebruik van hoeslakens van Jeannette Vite draagt bij aan het behalen van deze normen en levert bonuspunten op voor bedrijven die streven naar het behalen van het Green Key-keurmerk.

bottom of page